neem contact op


Direct contact, bel: 071 30 11 738

Kom langs in Warmond

Typ bovenstaande code over.
Wij bellen u Terugbel verzoek aanvragen
Typ bovenstaande code over.

Vullingen

Voorkom pijnklachten en zorg voor een verzorgd gebit

U heeft een vulling nodig, als er een gedeelte van uw tand verloren is gegaan. Dat kan zijn door een gaatje, beschadiging of omdat er een stukje van de tand of kies is afgebroken. Om verdere problemen zoals tandbederf en wortelkanaal ontstekingen te voorkomen, is het verstandig om zo snel mogelijk aan de bel te trekken zodat de tandarts u kan helpen. Bij het maken van een vulling wordt allereerst tandbederf verwijderd en vervangen door een plastisch materiaal.

De behandelstappen bij het krijgen van een vulling:

  • De tandarts geeft een plaatselijke verdoving. Dit is niet altijd nodig. Samen met uw tandarts kunt u bespreken wat wenselijk is.
  • Het aangetaste gedeelte van de tand of kies wordt weg geboord om alleen het gezonde gedeelte van de tand of kies over te houden.
  • Als de tand of kies schoon en droog is, wordt het gaatje gevuld.

De vulling voorkomt verdere pijnklachten - bij tandbederf bijvoorbeeld -, grotere breuken en herstelt de functie van de tand of kies. Ook ziet het gebit er weer verzorgder uit.

Tip van de tandarts:
Goede verzorging van het gebit kan tandbederf /gaatjes en daarmee dit soort behandelingen voorkomen. Let tijdens het tandenpoetsen erop dat u alle tanden rondom langsgaat en niet te hard poetst. Wij raden aan om stokers te gebruiken, vooral als u niet goed rondom de tanden kunt komen met uw tandenborstel.

 

Welke behandelaars komt u tegen?

Brimme Leopold

Tandarts - implantoloog NVOI - BIG nr. 39914962702

Herman Middelweerd

Tandarts - implantoloog NVOI - BIG nr. 19022811302
keyboard_arrow_up