Blog

Nieuws, Tips, Tricks, ditjes en datjes

De belangrijkste informatie en leukste nieuwtjes omtrent CTI Warmond en de ideale mondgezondheid lees je hier. Volg ons op Facebook om als eerste op de hoogte te zijn! 

Ook de tong moet gepoetst worden!

Drie op de tien mensen kampen met een slechte adem, stelt de in ademgeur en mondvloeistoffen gespecialiseerde hoogleraar Marja Laine. Experts zeggen dat die slechte adem in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door tongbeslag. Hoe komt dat en wat kun je ertegen doen?

Lees meer

Leerlingen verzamelen tandenborstels voor Gambia

Een mooi project! Leerlingen van de Rijswijkse Petrusschool gaan de komende week zoveel mogelijk tandenborstels verzamelen voor een tandzorgproject. “Op een school in Gambia hebben van 4000 leerlingen slechts 50 kinderen een tandenborstel. Dat is natuurlijk veel te weinig”, vertelt schooldirecteur Edward den Heeten.

Lees meer

Gebit ouderen vaak onrustbarend slecht

De mondzorg bij ouderen is vaak schrikbarend slecht. Ontstoken tandvlees, monden vol schimmels, etterende wonden. Terwijl een slechte mondzorg juist allerlei andere ziektes tot gevolg heeft. 1 op elke 10 verpleeghuisbewoners overlijdt aan een longontsteking die samenhangt met tandvleesontsteking.

Lees meer

Tienjarige kinderen zitten al aan suikerlimiet

Op het tiende levensjaar hebben kinderen al de voorgeschreven hoeveelheid suiker van een achttienjarige binnengekregen. Dat blijkt uit onderzoek van Public Health England (PHE).

Lees meer

Meer mondproblemen bij depressieve jongvolwassenen

Nieuw onderzoek wijst uit dat mensen met verdriet, gevoel van hulpeloosheid en andere symptomen van depressie bijna 20% meer kans hebben op ernstige parodontitis.

Lees meer

Gebitten van tieners gaan achteruit, minder gaatjes 5-jarigen

De gebitten van tieners zijn de afgelopen jaren verslechterd. Ze hebben meer gaatjes dan voorheen en poetsen te weinig, blijkt uit onderzoek dat iedere zes jaar wordt gedaan.

Lees meer

Eén op de vijf kinderen in de grote steden en in Friesland gaat niet naar de tandarts

In de grote steden en in een aantal provincies, waaronder Friesland, gaat één op de vijf kinderen niet naar de tandarts of mondhygiënist. De Nederlandse Vereniging Instellingen Jeugdtandzorg (NVIJ) bestaat uit organisaties die al jarenlang zijn gespecialiseerd in mondzorg voor jongeren. 

Lees meer

5x zo voorkom je een slecht melkgebit

Er wordt nog niet goed genoeg gepoetst onder Nederlandse kinderen en jongeren. De verantwoordelijkheid om de tanden en kiezen gezond te houden ligt bij de ouders, menen de experts. Zo pak je het slim aan.

Lees meer

Met een gezond gebit gezonder ouder worden

Investeren in een gezond gebit is belangrijker dan je denkt. Niet alleen voor een frisse adem. Er zijn ook onverwachte risico’s van slecht verzorgde tanden, zoals het erger worden van COPD of reuma. 

Lees meer

Goede mondgezondheid verlaagt kans op beroerte

Het goed onderhouden van het gebit kan de kans op een beroerte aanzienlijk verkleinen. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat cardiovasculaire gezondheid sterk in verband staat met de mondgezondheid.

Lees meer

CTI Warmond heeft een nieuwe website!

Met de nieuwe website hebben we er alles aan gedaan om deze gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Van navigatie tot aan de look & feel. We zijn benieuwd wat u ervan vindt! 

Lees meer

Een gezonde mond herkennen

In de huidige maatschappij zijn we vaak gericht op problemen of klachten van onze gezondheid. Maar hoe weet je dat je een probleem hebt als je niet eens weet hoe het normaal hoort te zijn? Weet jij bijvoorbeeld hoe een gezonde mond er uit ziet?

Lees meer

Wat alcohol en frisdrank met je tanden doet

Bij alcohol denken we vooral aan hoe slecht het is voor onze gezondheid en niet zo snel aan de schade die het toebrengt aan ons gebit.

Lees meer

Baby van twaalf dagen oud moet tand laten verwijderen

Een tandarts uit de Engelse stad Plymouth heeft deze week de jongste patiënte ooit over de vloer gekregen. Hij moest immers een tand verwijderen bij een pasgeboren meisje van amper twaalf dagen oud.

Lees meer

Wegafsluiting 27 augustus t/m 6 september

Van 27 augustus t/m 6 september a.s. zijn wij moeilijk bereikbaar indien u via Oegstgeest komt, vanwege boringswerkzaamheden van Liander voor het elektriciteitsnet.

Lees meer
keyboard_arrow_up