Baby van twaalf dagen oud moet tand laten verwijderen

Baby van twaalf dagen oud moet tand laten verwijderen

Een tandarts uit de Engelse stad Plymouth heeft deze week de jongste patiënte ooit over de vloer gekregen. Hij moest immers een tand verwijderen bij een pasgeboren meisje van amper twaalf dagen oud.

 

Moeder Jasmin Heasman had nooit verwacht dat ze zo vroeg al naar de tandarts zou moeten trekken met haar dochtertje Isla-Rose. Het meisje moest amper twaalf dagen na de geboorte een losstaand melktandje laten verwijderen.

Volgens de lokale tandarts was ze daarmee de jongste patiënte ooit. De meeste kindjes krijgen pas vanaf zes maanden hun eerste tandjes. Soms kan dat al beginnen na vier maanden, soms pas na een jaar.

Maar Isla-Rose was geboren met één tandje. Omdat het losstond, en daarmee een gevaar vormde voor haar gezondheid, moest het zo snel verwijderd worden.

“Ze heeft amper gehuild”, zegt haar mama Jasmin. “Ikzelf moest wel naar buiten gaan omdat ik zo hard aan het huilen was. Ik kon het niet verdragen om te zien dat mijn kleine prinses pijn had. Nu ziet het er zelfs een beetje raar uit dat ze geen tandje meer heeft.”

 

Bron: BBC

keyboard_arrow_up