Tienjarige kinderen zitten al aan suikerlimiet

Tienjarige kinderen zitten al aan suikerlimiet

Op het tiende levensjaar hebben kinderen al de voorgeschreven hoeveelheid suiker van een achttienjarige binnengekregen. Dat blijkt uit onderzoek van Public Health England (PHE).

Het onderzoek wijst uit dat kinderen gemiddeld acht suikerklontjes per dag te veel eten. Dit terwijl de suikerinname door kinderen in de afgelopen jaren licht is gedaald. De meest problematische voedingsmiddelen zijn suikerhoudende dranken, snoepjes, koekjes, taart en pudding.

“Kinderen eten te veel suiker. Ouders kunnen nu actie ondernemen om te voorkomen dat dit in de toekomst verder opbouwt,” aldus Alison Tedstone, hoofd voedingsdeskundige bij PHE. Om dit voor drukke gezinnen makkelijker te maken, biedt Change4life een eenvoudige oplossing. Dit initiatief, geleid door het ministerie van volksgezondheid, roept ouders op om de gezondere varianten van alledaagse producten te kopen. Door yoghurt met een lager suikergehalte en dranken zonder toegevoegde suikers te kopen, kan de suikerinname van kinderen aanzienlijk verminderen. Daarnaast vraagt PHE de overheid een ‘puddingbelasting’ te overwegen om zo de hoeveelheid suiker in voedingsmiddelen te minimaliseren.

 

bron: dentistry.co.uk

keyboard_arrow_up