De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!

De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!

De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor! Doe jij ook mee?

Om het gebit van je kind gezond te houden, is het belangrijk dat je 2 keer per jaar met je kind naar de tandarts gaat en dat je je kind helpt bij het poetsen van de tanden. Dat is de boodschap van de campagne ‘De tanden van je kind, daar zorgen we samen voor!’ die de KNMT – de beroepsorganisatie van tandartsen – onlangs is gestart.

Een behoorlijke groep kinderen in Nederland mist de nodige preventieve mondzorg. Ze komen niet bij de tandarts en ook thuis wordt niet altijd goed voor hun gebit gezorgd. Dat kan beter, vindt de KNMT. Daarom is ze de preventiecampagne gestart, die zich in eerste instantie richt op ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Samen met de tandarts speel je als ouder namelijk een grote rol bij het verzorgen van het kindergebit. Dus help je kind bij het poetsen en maak een afspraak met de tandarts.

En voor het geval je het nog niet weet: een bezoek aan de tandarts van je kind tot 18 jaar kost je niets extra, omdat het wordt betaald door de basisverzekering.

Meer tips en adviezen over het verzorgen van het gebit van je kind vind je op www.allesoverhetgebit.nl/detandenvanjekind

keyboard_arrow_up