Leerlingen verzamelen tandenborstels voor Gambia

Leerlingen verzamelen tandenborstels voor Gambia

Een mooi project! Leerlingen van de Rijswijkse Petrusschool gaan de komende week zoveel mogelijk tandenborstels verzamelen voor een tandzorgproject. “Op een school in Gambia hebben van 4000 leerlingen slechts 50 kinderen een tandenborstel. Dat is natuurlijk veel te weinig”, vertelt schooldirecteur Edward den Heeten.

“Ze kunnen worden ingeleverd tot en met vrijdag 1 februari bij ons op de Petrusschool, Johan Brouwerstraat 2  daar staat een bak bij de conciërge. We hebben er maar liefst 10.000 nodig! Momenteel hebben we er pas 3000, dus we zijn er nog lang niet. Kunnen jullie helpen om zoveel tandenborstels te verzamelen? Gewone, goedkope tandenborstels zoals eigen merk Kruidvat of Etos zijn prima”, vult Edward aan.

Moeder van leerling met idee
De afgelopen week is de school benaderd door een moeder van onze school. Iedereen kent het wel: kiespijn. Dat kan zoveel pijn doen dat je misschien wel niet meer kunt leren, eten, slapen, denken of zelfs spelen. In Nederland gaan wij dan naar de tandarts, die helpt ons snel van de pijn af. Zo is het niet in Gambia. Daar drukken de kinderen een stukje stof in accuzuur op hun kies om van de pijn af te komen! Vreselijk natuurlijk. En daarom is de stichting WESTLAND4GAMBIA opgericht.

Tandzorg auto met tandarts
Deze stichting heeft 6 jaar geleden een “tandzorg auto” naar Gambia gebracht. Deze auto gaat langs scholen om kinderen van hun pijn af te helpen en poets-instructies te geven. Dit is onder begeleiding van een tandarts en een assistent. Ze kunnen wel tandenborstels kopen in Gambia, maar die zijn na 3 keer poetsen al onbruikbaar.

Poetszakken in de klas
Daarom gaan ze in Gambia in de klassen langs en hangen daar poetszakken op met daarin voor ieder kind een eigen tandenborstel. Daarnaast hebben de schooldirecteuren twee keer per dag tijd ingepland om te poetsen. In februari gaat de stichting samen opnieuw een “tandzorg auto” naar Gambia rijden. Een rit van 7500 km die ruim 3 weken duurt.

Succes aan alle leerlingen van de Petrusschool, namens CTI Warmond!

 

bron: Rijswijk.tv

keyboard_arrow_up